About Us

Our work strives to enhance our sense of surroundings, identity and relationship to others and the physical spaces we inhabit.

Selected Awards
  • 2004 — Aga Khan Award for Architecture
  • 2009 — Mies van der Rohe Award
  • 2013 — AIA/ALA Library Building Award
  • 2015 — Best Interior, Designers Saturday
  • 2016 — AIA New York Honor Award

PLANS FOR THE FORMER WEST KIRBY FIRE STATION GIVEN THE GO AHEAD

Working on behalf of Chester based Blueoak Estates, Asteer Planning has been successful in securing planning permission on appeal for a new residential development at the former West Kirby Fire Station in Wirral, giving the go ahead to utilise an existing brownfield site.

 Proposals were initially put forward for 32 new apartments on the site of the former West Kirby Fire Station, which has been vacant since the closure of the station in 2016.  The site forms part of a wider area known as ‘The Concourse’ which has been earmarked for redevelopment for several decades and this decision means work can start on site to deliver much needed new housing for the area.

 Says Alice Henderson, Senior Planner at Asteer:  “We are delighted that the Inspector has allowed the appeal at the former West Kirby Fire Station, as well as granting Blueoak a full award of costs. The proposed development will create much-needed market and affordable homes in a highly sustainable location within West Kirby. 

 “It will bring a redundant and visually unappealing site back into use and will act as an important catalyst for the wider Concourse area, providing developer confidence and stimulating investment in an area which has been identified for regeneration of a long period of time.”

The proposed development comprises two linked apartment buildings with associated car parking and landscaping and will include six affordable apartments .  The scheme is of a high design quality and all apartments will meet nationally described space standards and have private outdoor amenity space. 

Centrally located within West Kirby, the site is directly adjacent to the train station and within very easy walking distance of a wide range of services and facilities within the town centre, crucially integrating with and forming a key element in the regeneration of the area, linking the north-western suburbs with the town centre.